© 2023 AMIT – Web desarrollada por Estudi Llimona

Las socias de AMIT en Cataluña iniciaron sus actividades como nodo AMIT-cat en marzo de 2004, formalmente se constituyó como la Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues a Catalunya (AMIT-cat), y desde febrero de 2007 está inscrita en la Sección 1a del Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya (código de identificación G64568728). El nodo de Cataluña incluye a un 14% del total de asociadas de AMIT.
La Junta Directiva la integran:
Presidenta
Sònia Estradé
e-mail: sestrade@gmail.com
Llicenciada en Física (2005), Màster en Nanociència i Nanotecnologia (2007) i Doctora en Nanociències (2009) per la Universitat de Barcelona. Professora Lectora del Departament d’Electrònica de la UB des de 2014. Especialista en Espectroscòpia de Pèrdua d’Energia dels Electrons (EELS) i en Microscòpia Electrònica de Transmissió (TEM), desenvolupa la seva tasca investigadora en el grup LENS-MIND del Departament d’Electrònica. És membre de l’Institut de Nanociència i Nanotecnologia de la UB (IN2UB) i de l’Institut Interuniversitari d’Estudis de Dones i Gènere. Actualment és investigadora principal de 5 projectes de recerca. Va ser chair del congrés JEELS 2016 i organitzadora de l’escola d’estiu “En primera persona: la veu de les dones en la ciència i la recerca”. Forma part del grup d’innovació docent e-Lindo, i participa en diverses iniciatives de divulgació de la Microscòpia Electrònica i les Nanociències. Des de 2015 presideix la Comissió d’Igualtat de la Facultat de Física de la UB.
Vicepresidenta
Azucena Bardají Alonso
e-mail: azucena.bardaji@isglobal.org
Metgessa Investigadora, Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), Hospital Clínic. Llicenciada en medicina i cirurgia (Universidad de Zaragoza), i especialista en medicina de família i comunitària (2002).
Els seus treballs com a investigadora es centren en els problemes de salut que afecten a les poblacions més vulnerables, dones embarassades i nens en països amb pocs recursos. Aquest interès la va portar el 2002 fins al Centre d’Investigació en Salut de Manhiça, Moçambic, on va treballar i residir varis anys, i on va realitzar estudis d’ avaluació d’estratègies pel control de la malària durant l’embaràs. Desde l’any 2015 és Investigadora Ramón y Cajal a ISGlobal i els seus treballs d’investigació es centren en l’epidemiologia i l’impacte de malalties que potencialment es poden prevenir per la vacunació en l’embaràs, amb l’interès d’avaluar noves vacunes en embarassades que protegeixin la salut de la mare i la dels seus nadons en els primers mesos de vida. L’any 2016 va rebre la beca de la Fundació L´Oreal – Unesco “For Women in Science”. Actualment, és professora en el màster d’investigació clínica i el màster en salut global, coordinats per ISGlobal i la UB.
Secretaria General
Arancha González
e-mail: agonzalez@icmab.es
Investigadora Ramón y Cajal. Llicenciada en Química per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctora per l´Institut de Ciència de Materials de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona el 2006 Ha realitzat estades postodoctorals a l´Imperial College (Londres) i a la Universitat de Twente (Holanda). Des de 2010 pertany al Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB) com a investigadora. La seva investigació es centra en la funcionalització de superficies y la química supramolecular per la preparació de materials per aplicacions en el camp de la biomedicina i materials moleculars electrònics. També realitza activitats de divulgació científica fent xerrades a instituts dins de l’activitat un investigador a l’aula promoguda per l’ICMAB i participant en la lectura teatrealizada “Madame Chatelet i les seves seguidores d’instagram”.
Tesorera
María Teresa Paramio Nieto
e-mail: teresa.paramio@uab.cat
Llicenciada en Veterinària per la Universidad de León (1979), Diplomada en Producció Animal per l’Instituto de Altos Estudios Agronómicos del Mediterráneo (1980), Doctora en Veterinària (1983) a l’Instituto Nacional de Investigaciones Agrarias de Zaragoza. Ha realitzat estudis de postdoctorat a Anglaterra, França, a Georgia (USA) i a la UC Davis (USA). Actualment és Catedràtica de Producció Animal a la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva recerca se centra en la biologia de la reproducció de les espècies remugants, i més concretament, en la Producció in Vitro d’embrions. Dóna classes a la Llicenciatura de Veterinària sobre sistemes de producció animal i la manipulació d’embrions d’espècies d’interès productiu.
Ha estat Vicedegana d’estudis, Directora del departament de Patologia i Produccions Animals i Delegada del rector per a la Formació Continuada.
Vocales
Eva Pellicer
email: Eva.Pellicer@uab.cat
Professora agregada al Departament de Física de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), es llicencià en Química el 2000, rebé el Màster en Química Experimental el 2001 i es doctorà en Química el 2005 per la Universitat de Barcelona (UB). Ha dut a terme estades postdoctorals tant en centres nacionals (Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia) com internacionals (ETH-Zürich). Ha rebut diversos premis al llarg de la seva carrera: Westinghouse Prize el 2005, Materials Today Cover Competition 2010, Science As Art del MRS Spring Meeting 2014, L’Oréal-Unesco “For Women in Science” 2014 i International Rising Talents 2016. La seva recerca se centra en la síntesi i caracterització de materials nanoporosos per a aplicacions magnètiques i energètiques. Ha estat investigadora principal d’un nodrit nombre de projectes europeus de recerca i educacionals. Des dels seus inicis, ha participat en activitats de divulgació científica adreçades tant a estudiants de primària com de secundària i al públic en general (TEDx Talk Sant Cugat 2015). S’ha involucrat també en projectes que pretenen identificar els obstacles que impedeixen l’avenç de les dones dins de la carrera acadèmica (projecte europeu
Sílvia Bofill Mas
email: sbofill@ub.edu
Doctora en Biologia per la Universitat de Barcelona (UB) l’any 2003. És professora agregada al Departament de Genètica, Microbiologia i Estadística de la Facultat de Biologia de la UB. Com a docent realitza part de l’encàrrec docent que el Departament rep dels graus de Biologia, Bioquímica, Ciències Ambientals i Biomedicina així com del Màster en Microbiologia Avançada, Máster en Disseny i Innovació d’Aliments i el Màster de l’Aigua, anàlisi interdisciplinari i gestió sostenible, tots impartits a la UB. La seva investigació s’ha centrat en l’estudi de virus ADN humans, adenovirus i poliomavirus presents a l’ambient i potencial aplicació com a indicadors de contaminació fecal d’origen humà. Actualment el seu treball està enfocat a aplicar la detecció de virus com a marcadors de l’origen de la contaminació animal i humana a l’ambient i a la caracterització dels virus presents en diferents tipus de mostres mitjançant tècniques de seqüenciació massiva.