AMIT Cataluña inició sus actividades como nodo en marzo de 2004, cuando formalmente se constituyó como la Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues a Catalunya (AMIT-cat). Desde febrero de 2007 está inscrita en la Sección 1a del Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya (código de identificación G64568728).

La Junta Directiva la integran:

  • Presidenta: Sònia Estradé. Llicenciada en Física. Màster en Nanociència i Nanotecnologia i Doctora en Nanociències per la Universitat de Barcelona. Professora Lectora del Departament d’Electrònica de la UB.
  • Vicepresidenta: Azucena Bardají Alonso. Metgessa Investigadora, Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), Hospital Clínic. Llicenciada en medicina i cirurgia (Universidad de Zaragoza), i especialista en medicina de família i comunitària.
  • Secretaria: Arancha González. Investigadora Ramón y Cajal. Llicenciada en Química per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctora per l´Institut de Ciència de Materials de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona.
  • Tesorera: María Teresa Paramio Nieto. Llicenciada en Veterinària per la Universidad de León, Doctora en Veterinària a l’Instituto Nacional de Investigaciones Agrarias de Zaragoza. Catedràtica de Producció Animal a la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Vocales:

  • Eva Pellicer. Professora agregada al Departament de Física de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), es llicencià en Química el 2000, rebé el Màster en Química Experimental el 2001 i es doctorà en Química el 2005 per la Universitat de Barcelona (UB).
  • Sílvia Bofill Mas. Doctora en Biologia per la Universitat de Barcelona (UB) l’any 2003. És professora agregada al Departament de Genètica, Microbiologia i Estadística de la Facultat de Biologia de la UB.